Malaysia

Sukan

Teknologi

Muzik


PES 2017 merupakan siri ke-16 Pro Evolution Soccer dan telah dilancarkan pada bulan September 2016. Untuk siri PES 2017, Konami telah mendapat lesen penuh untuk pasukan utama seperti FC Barcelona, Liverpool FC, Borussia Dortmund, River Plate, SC Coronthians, CR Flamengo dan Red Bull Brasil. PES 2017 juga mendapat lesen bagi semua pasukan yang bertanding dalam Serie A (kecuali Juventus), Serie B, Ligue 1, Ligue 2, Dutch Eredivisie, CBF Brasileirao dan AFC Champions League. Untuk senarai lengkap boleh layari laman web pes.konami.com.

Peminat PES pastinya sedia maklum bahawa kekurangan utama PES adalah tidak mendapat lesen rasmi bagi semua pasukan, liga, kejohanan, stadium dan lain-lain. Namun, kekurangan ini boleh diatasi dengan install patch yang boleh dimuat-turun secara percuma. Fungsi patch ini secara umumnya adalah untuk menperbetulkan nama pasukan, logo dan jersi, menambah kasut dan bola terbaru, termasuk mengemaskini pemain baru selepas jendela perpindahan pemain dan banyak lagi.

Patch terbaik untuk PES 2017 (PC) setakat ini ialah dari PTE Team yang juga mengeluarkan patch terbaru untuk siri game Pro Evolution Soccer sebelum ini.

Note: This is user mod or customization for PES 2017. NOT the crack or the installer of the game itself.

PATCH TERBARU PES 2017


PES 2017 PTE PATCH 3.0 FEATURES 

  • Champions League missing teams - Celtic, Kobenhavn, Ludogorets, Legia & Rostov (Squads, kits, managers, tactics, accessories & physical attributes updated for all players)
  • 5 new Europa League teams - Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe, Anderlecht, Olympiacos, Paok (Squads, kits, managers, tactics, accessories & physical attributes updated for all players)
  • Updated kits for: Barnsley, Brighton, Huddersfield, Ipswich, Leeds, Benfica, Atl. Madrid, Roma, Sassuolo, Germany & Russia.
  • Addded kits for all Serie B teams
  • Added kits for some LaLiga 1|2|3 teams, Almeria, Girona, Huesca, Lugo, Mallorca, Rayo, Zaragoza (Other teams kits will be added through an update to be released in the next week)
  • New faces added, including: João Cancelo, M. Locatelli, El Ghazi, Yurchenko 
  • Current MyClub classic players unlocked - Now you can sign them on ML, edit or transfers for any team. You can even build your own classic teams by transfering/creating players to the classic MyClub Barcelona teams. You need to apply the "Offline Mode - Classic" on the selector to have the classic players and teams available.
  • Added/updated adboards
  • New balls added
  • Fruits Enhancements and Premier League scoreboard added to the selector
  • Updated managers for all leagues on the game based on the KONAMI Live Update
  • Compatible online (Don't forget to apply the Online Mode in the selector)
  • Compatible with the latest KONAMI Data Pack


PES 2017 PTE PATCH UPDATE 3.1 FEATURES

  • New/updated kits for: Celtic (CL Version), Real Madrid (La Liga version), Fiorentina (New sponsor) & Vitoria SC (Vintage kit)
  • New kits for more LaLiga 1|2|3 teams: Cadiz, Elche, Getafe, Gimnastic, Valladolid, Reus, Sevilla Atletico
  • New faces added
  • Fixed the error with the Fruits enhancements always applyed
  • Fixed the Ludogorets players faces
  • Other minor things fixed

Download PES 2017 PTE Patch 3.0 #12/12/16

Saiz: 1.31 GB | Untuk PES 2016 versi PC sahaja

via ZippyShare [ Part 1 + Part 2 + Part 3 + Part 4 + Part 5 + Part 6 + Part 7 ]
--- Tekan butang oren 'Download Now' 


via Mega [ Part 1 + Part 2 + Part 3 ]
--- Tekan butang 'Download through your browser'  atau
--- Tekan 'Dowload with Megasync' jika anda telah install aplikasi tersebut



Download PTE Patch Update 3.1 #14/12/16

Saiz: 0.10 GB | Untuk PES 2016 versi PC sahaja

via ZippyShare [ Link ]
--- Tekan butang oren 'Download Now' 

via Mega [ Link ]
--- Tekan butang oren 'Download through your browser'  atau
--- Tekan 'Dowload with Megasync' jika anda telah install aplikasi tersebut


- Download dari salah satu server/mirror sahaja, contoh via Zippyshare. Tidak perlu download dari semua server/mirror.
- Download dan install patch terbaru sahaja, PTE Patch 3.0 & Update 3.1 sahaja. TIDAK PERLU download & install versi sebelumnya kecuali dinyatakan.
    - Versi PES 2017 PTE Patch terbaru akan dikemaskini dari masa ke semasa. Sila tinggalkan komen jika link yang diberikan di atas tidak dapat digunakan lagi.
    - Link patch bukan di-upload sendiri oleh admin. Ia adalah dari sumber berlainan yang didapati dari laman blog atau forum. Sebarang kredit penghargaan adalah kepada laman/uploader terbabit. Tiada sebarang permintaan untuk re-upload semula akan dilayan. 

    *********

    CARA INSTALL PES 2017 PTE PATCH 3.0

    *********


    0. Anda digalakkan untuk disable antivirus anda untuk sementara terlebih dahulu dan masukkan PES2017 installation folder (C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2017) ke dalam senarai exception list antivirus anda (Sila rujuk laman web antivirus yang anda gunakan).

    1. Jika anda pernah install PTE Patch sebelum ini, iaitu versi sebelum PTE Patch 3.0, anda digalakkan untuk uninstall/delete patch tersebut terlebih dahulu sebelum install patch versi terbaru ini. Jika tidak pernah, sila abaikan langkah ini.
    • Delete folder "Download" & folder "PTE" di PES 2017 installation folder" (contoh: C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2017).
    • Delete "EDIT00000000" di folder "Documents\Konami\Pro Evolution Soccer 2017\save".
    2. Download semua .part dan extract/unrar PTE Patch 3.0

    3. Pada folder [PES17] PTE PATCH 3.0 yang di extract tadi, jalankan "Setup.exe" (sila klik kanan » Run as Administrator)

    4. Pilih  "I agree above the terms and conditions", dan pilih PES 2017 installation folder (contoh: C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2017)

    Nota: Proses install akan mengambil sedikit masa pada peringkat awal. Sila tunggu hingga selesai.

    5. Selesai install PTE Patch 3.0, tekan butang "Exit".

    6. Extract PTE Patch Update 3.1 dan jalankan 'Setup' seperti biasa hingga selesai.

    7. Buka PTE Patch Selector (Sila klik kanan » Run as Administrator), pilih Patch Mode yang akan anda gunakan (Offline Mode atau Online Mode) dan tekan 'Apply'.

    8. Untuk mula bermain, buka file "PTE Patch.exe" atau "pes2017.exe" (Sila klik kanan » Run as Administrator).

    Untuk pengguna game PES 2017 versi CPY crack, sila ikuti arahan di dalam video YouTube di bawah. Link download disediakan pada 'description' video.




    ************  Fixed PES 2017 Error  *************
    "PES 2017 tidak loading (stop/stuck) semasa sepak mula (kick-off)"

    1. Download Fixed Data Pack 2 dan extract.
    2. Copy & replace fail 'dt80_200E_win.cpk' sahaja ke folder 'KONAMI\Pro Evolution Soccer 2017\download'. TIDAK perlu copy 'DpFileList.bin'.
    3. Download Fix 1.03 dan extract.
    4. Copy & replace semua 4 fail ke folder 'KONAMI\Pro Evolution Soccer 2017\'.
    "The program can't start because .dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem"

    *******************

    Selamat mencuba dan rasai keseronokan PES 2017!

    Follow kami di twitter @kfzoom dan LIKE KFZoom Facebook Page untuk kemaskini patch terbaru PES 2017. Jangan lupa bookmark Ctrl + D :)



    «
    Seterusnya
    Newer Post
    »
    Sebelumnya
    Older Post

    20 komen:

    1. bro, ada link download PES2017 PC version?,kalau ada yg free ok lgi :D

      ReplyDelete
    2. kalau ada download pes 2017 kasi la

      ReplyDelete
      Replies
      1. ini link nya gan, https://bagas31.co/2016/10/game-pro-evolution-soccer-2017-full-version-terbaru.html
        lewat partagora 10GB gan

        Delete
    3. ternyata file DLCnya harus di edit oke terima kasih

      ReplyDelete
    4. game stuck masa loading sbelum kickoff, jadi macam ni selepas install patch 1.0

      ReplyDelete
      Replies
      1. aku pun jadi mcm tuh jgk..stress

        Delete
      2. 1. Data Pack 2 http://bit.ly/2ireveP
        2. Fix 1.03 http://bit.ly/2iET496

        Delete
    5. saya dah download semua link dah install ikut cara video tu tapi play game tetap sama tkda patch pun

      ReplyDelete
      Replies
      1. PTE Patch.exe (PTE Patch Selector) > Patch Mode > Offline Mode.

        Delete
    6. mana nak dapat crack

      ReplyDelete
      Replies
      1. Crack 1.03 Fix.rar http://bit.ly/2iET496

        Delete
    7. sdh ak install nda ad perubahan jga dipesnya gmna solusinya

      ReplyDelete
    8. Kok pemainnya gak update nih??? Gimana lah, contoh menez masa masih di ac milan

      ReplyDelete
    9. salam bro. nak tanya.. aku pakai patch smoke. semuanye ok. cume nak main online cam myclub xley. patch smoke mmg xkluar patch yang membolehkn main secara online atau ade cara lain untuk dapat mainn secara online. tq

      ReplyDelete
    10. This comment has been removed by the author.

      ReplyDelete
    11. tak jumpa pasword

      ReplyDelete